Infravärme eller konvektionsvärme?

På bilden ser ni skillnaden
mellan infravärme och konvektionsvärme.

Film om infravärme system!

 

Allmän information

klicka på länken eller bilden:

 https://youtu.be/H6IHMUA5me0

 

Konvektionsvärme och infravärme

klicka på länken eller bilden:

https://youtu.be/52-e3OHU8AI

 

 

Exempel hus, investerings kostnader

återbetalningstid, kostnadsbesparing.

klicka på länken eller bilden:

https://youtu.be/XnczyK9Jq1w

Vad är Infravärme?

Applikationer

Infravärme är ett värmesystem som ger en behaglig värme med en hög komfort och som dessutom kan halvera energiförbrukningen i förhållande till konvektionsvärme (luftburen värme)

Solens infraröda (IR) och ultravioletta (UV) strålning är grunden till allt liv på vår planet. Solen ger oss värme och ljus = fotosyntes.
Våra förfäder upptäckte tidigt infraröd strålning i form av värmen från en öppen eld. Med tiden har vi utvecklat metoder för att kontrollera och styra elden så att vi idag har effektiva kakelugnar och braskaminer.

Den infraröda strålningen delas in i tre kategorier IR-A, IR-B och IR-C.
IR-A strålningen är stark och bör undvikas då den t.ex vid lång exponering vid starkt solljus kan leda till överhettning av kroppen.
IR-B strålningen går in upp till 40mm under huden.
IR-C strålningen går in endast 1mm och lämpar sig därmed utmärkt som källa vid uppvärmning av bostäder och offentliga lokaler.

Våra infrapaneler alstrar enbart IR-C strålning och har därför inga restriktioner vad avser exponeringstid tvärtom, ju längre exponering desto mer komfortabel känner man sig.

Infrawaves värmesystem kan installeras i alla utrymmen som kräver uppvärmning. Den flexibla och lätta installationen gör att värmepanelen kan användas inom många olika områden.

Förutom att använda panelerna som värmekälla till din villa eller lägenhet, så kan man applicera panelerna inom skolor, äldreomsorg. Till sjukhus, kontorsutrymmen, lager, köpcentra och butiker. Funkar utmärkt inom Spa och wellness center också där det kan användas i olika behandlingsrum eller yogasalar för att ge en behaglig och välmående komfort till gästerna.

Eftersom vi har ett stort utbud och urval med olika bilder till våra paneler så kan man hitta sin egna favorit som just passar till köket, barnrummet, eller till jobbet osv. Naturligtvis har vi även enfärgade eller stilrena glaspaneler om så önskas.

Hälsofördelar

Infraröd IR-C strålning är samma strålning som den mänskliga kroppen genererar.

Alla föremål eller organismer med en temperatur över den absoluta nollpunkten avger IR strålning.

Uppvärmning med våra paneler leder till en förbättrad och mer hälsosam miljö där damm inte cirkulerar, där temperaturen är jämn i hela rummet, från golv till tak, och där luften inte torkas ut. Detta i kombination med den uppvärmning av kroppen som sker skapas en miljö som är överlägsen den som konventionell uppvärmning kan åstakomma.

Infravärme ger också hälsosamma effekter för både männsikor och djur.
Du lindrar med andra ord hudirritationer, hösnuva och astma med våra infravärme paneler. Blodcirkulationen i kroppen ökar vilket är väldigt fördelaktigt för ömma och stela muskler. 
Bra för de med fybromyalgi samt reumatiska problem.